Respecte a les obligacions fiscals té l'autònom col·laborador dependran de la relació laboral que es puga establir i la retribució que perceba pel seu treball. Podem considerar dos possibilitats:
Les declaracions fiscals seran presentades pel propietari del negoci. Els ingressos que el negoci genera els declararà Ãntegrament el titular del mateix, independentment que el seu cònjuge o el seu fill l'atenga unes determinades hores al dia. En este cas no se li reconeix al familiar una retribució definida. Tampoc hi ha l'obligació de formalitzar un contracte.
Per exemple en una acadèmia d'ensenyança en què el professor de matemà tiques és el fill de l'amo i conviu amb ell. Açò ens planteja una situació distinta ja que acà l'autònom col·laborador té un cà rrec concret, una jornada establida i una autonomia en l'exercici de la seua funció.
Encara que en este cas l'Agència Tributà ria no es pronuncia de forma clara, el lògic seria que com estem en el cas d'una relació laboral com qualsevol altra, independentment de la seua cotització en el Règim d'autònoms, el familiar ha de tindre la seua nòmina i la seua relació ha d'estar regulada per un contracte entre les parts on s'establira la retribució. Esta retribució seria com la de qualsevol altre treballador, declarant els seus ingressos en el seu IRPF com a rendiments del treball. L'autònom titular, com a ocupador deu:
D'altra banda, com titular de l'activitat. Les retribucions, es consideraran com a gastos deduïbles del seu negoci als efectes del cà lcul del rendiment en les seues pròpies declaracions d'impostos
Obligacions fiscals (33