Anar al contingut principal

Huit de cada deu joves de la Generació Z optarien pel teletreball des de l'Espanya Buidada

29/05/2023

Huit de cada deu joves de la Generació Zeta (81,2%) optarien per teletreballar des de l'Espanya Buidada si la seua empresa li ho permetera durant aquest estiu. Aquesta és una de les conclusions que s'extrauen de l'informe “Com viatja la Generació Z per Espanya?”, el Zshot de Turisme publicat per la consultora generacional Mazinn al costat de IAB Spain.

Perquè, per a aquesta generació nascuda entre 1995 i 2000, l'estiu és el moment de l'any que brinda més oportunitats de viatjar, fins i tot quan s'està teletreballant (87,%). Tant és així que per al 93% dels Zeta el teletreball permet aquesta possibilitat i, de fer-lo, el 86% optaria per una zona rural d'Espanya i el 81,2% per l'Espanya Buidada.

A l'hora de triar, confessen que hi ha diferents províncies que capten la seua atenció com a possible destinació turística aquest estiu. Així, quatre de cada deu confessa que visitarà Astúries (40,1%), tres de cada deu opta per Cantàbria (31,4%), Cadis (27,3%), la Corunya (27%) o Balears (27%). Els segueixen de prop Barcelona (21,4%), Tenerife (21%), Màlaga (20,5%) i Alacant (19%).

Per contra, l'informe indica que els més joves creuen que hi ha comunitats autònomes infravalorades a l'hora de ser triades com a destinació turística, la qual cosa deixa un buit a la promoció de les mateixes entre els més joves. Entre elles, destaquen: Extremadura (21,7%), Castella i Lleó (19,6%), Astúries (18,18%), Galícia (17%) i Castella-la Manxa (15,5%).

Perquè és amb aquesta generació amb la qual termes com Workation (modalitat laboral amb la qual es pot treballar en llocs que solen ser destinacions vacacionals) o Bleisure Travel (fer viatge de treball i complementar-ho amb una estada privada de turisme en destí) cobren més força que mai.

Perquè la combinació de treball i oci ampliant les opcions d'estiu és important per als més joves. Poder mantindre el ritme laboral al mateix temps que es descobreixen ciutats (45,7%), gaudeix d'un temps de relax (42,2%), es realitzen escapades de cultura (41,1%) o activitats d'aventures (35,5%) és de gran valor per a aquesta generació. Perquè aquestes són les activitats que busquen els joves, per davant d'idees com assistir a festivals i esdeveniments (26,7%) o acudir a festes (21,7%), que no són tan catalitzadors de turisme com les anteriors.

“Amb aquestes dades en ment s'observa com totes les comunitats autònomes d'Espanya són a temps de ser focus d'atracció d'aquests joves que planegen gaudir d'una o diverses escapades d'estiu amb una despesa mitjana de 580€, fins i tot combinant les seues experiències d'oci turístic amb el treball. I més si es té en compte que un de cada tres Zeta (31%) pensa fer tres o més viatges per Espanya a l'estiu”, explica *Adri Ballester, Director de la Crew de Mazinn. “Tant és així que el 87,7% dels joves creu que l'estiu ofereix aquesta oportunitat de combinar tots dos elements. Per al 93% el teletreball és una oportunitat per a viatjar més (el 86% ho faria des de l'Espanya més rural o Espanya Buidada si poguera teletreballar)”, afig Ballester.

De la mateixa manera, encara que es tracta d'una generació que es vincula molt amb els canvis socials i el seu interés en la sostenibilitat mediambiental, l'informe conclou que aquesta només és un factor clau a l'hora de triar una destinació turística per al 7,8% dels Zetes.

Respecte a la mobilitat, l'estudi conclou que la llibertat de moviments i planificació és clau per als més joves. Per això, el cotxe sol ser el mitjà de transport triat pel 70,9%. De la mateixa manera, si es materialitza el projecte de Interrail a Espanya, seria una opció clau per al 47,8% dels Zetes que opten per aquest mitjà de transport (molt pròxim al 47,5% que continua preferint l'avió).

Perquè, en definitiva, a pesar que els Zetes són una generació 100% digital i es materialitza en el fet que el 75,6% busquen inspiració a través del seu mòbil i el 64,2% del PC, les xarxes socials no són la seua única font d'inspiració: Instagram lidera el rànquing per a un 49,2% (seguit de Google amb un 43,7%) i TikTok amb un 34,2%), però el boca a boca i la recomanació de les persones del seu entorn continua tenint un major poder de convicció: 51,4%. Així mateix, pàgines com Skyscanner (40,5%), Booking (39%) o Airbnb (38,7%) continuen sent font d'informació a l'hora de triar el destí. A l'hora de decidir-se, ho tenen clar: la recomanació de l'entorn ofereix més seguretat que els comptes de viatges en xarxes socials: 46% enfront del 12,3% d'aquestes últimes.

Per això, per a aquesta generació les agències de viatges queden relegades a un segon pla: no estan acabades, atés que es valoren a l'hora de planificar un viatge en grup o de llarga duració (59,8%), així com a l'hora de comptar amb assegurances de viatge (26,1%). No obstant això, són entitats que es perceben com a antiquades per a un 35,9% dels Zetes i de les quals no s'aprecia el valor del servei en un 35,9% dels casos

Consulta la notícia original AQUI